Op zaterdag 20 mei is de Alkmaarse Prideweek feestelijk van start gegaan. Feestelijk, maar ook sportief. Op het Clarissenbolwerk waren uiteenlopende sportieve activiteiten. Met uiteraard wel de bekende vrolijke kleuren van de Pride. "Het is belangrijk dat ook sport inclusief is."

Alkmaar Centraal was erbij voor een verslag. Adrie Rotteveel van de organisatie blikt terug op de voorbereiding. "Vandaag is eindelijk, na heel hard werken, de opening van de Alkmaar Prideweek." Een week met veel verschillende activiteiten in het kader van inclusiviteit. De Pride maakt zich sterk voor de acceptatie en integratie van transgenders en lesbisch-, homo- en biseksuele Alkmaarders.

Sport kreeg zaterdag extra aandacht. "We hebben verenigingen uitgenodigd om zich te profileren," legt Rotteveel uit. "Maar wel in een festivalsetting, zoals je ziet." Dus niet zozeer topsport, maar vooral veel vrolijkheid. Als er al records verbroken werden op het Clarissenbolwerk, dan waren dat persoonlijke records.
Pin It
Bekeken: 1648x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/