Wil je jouw bedrijf in Alkmaar graag uitbreiden of heb je een nieuwe machine nodig? Dan heb je kapitaal nodig. Wanneer je niet over voldoende financiële middelen beschikt, is het namelijk niet mogelijk om in je bedrijf te investeren. Gelukkig betekent dit niet dat je een investering direct op de lange baan moet schuiven. Er zijn namelijk verschillende manieren waarop je als ondernemer aan kapitaal kunt komen. In deze tekst vertellen wij je hoe je dit doet.

Vraag een zakelijke financiering aan
Als je kapitaal nodig hebt, kan een zakelijke financiering uitkomst bieden. Je kunt bijvoorbeeld een zakelijke lening afsluiten als je geld voor je bedrijf nodig hebt. Deze financiering is vooral geschikt voor langlopende investeringen. Heb je kapitaal nodig om de dagelijkse uitgaven van je bedrijf te betalen? Dan kun je beter zakelijk krediet aanvragen.

Bovengenoemde financieringsvormen verschillen in een aantal opzichten van elkaar. Zo wordt het geld bij een zakelijke lening in één keer op je zakelijke rekening gestort, terwijl het bij zakelijk krediet op een speciale rekening wordt gestort. Daarnaast zit er verschil in de rente. Bij een zakelijke lening betaal je altijd rente over het hele bedrag en bij zakelijk krediet alleen over het bedrag dat je opneemt. Tot slot verschilt ook de looptijd van beide zakelijke financieringen van elkaar.

Richt je tot bekenden
Wanneer je een zakelijke financiering aanvraagt bij een bank, ga je een schuld aan. Hierdoor moet je iedere maand een afgesproken bedrag terugbetalen. Vind je dit niet prettig? Dan is een zakelijke financiering voor jou misschien geen optie. In dat geval kun jij je tot bekenden richten om aan kapitaal te komen. Misschien dat er familieleden, vrienden of kennissen zijn die jou wat geld willen lenen, zodat je het benodigde geld alsnog bij elkaar krijgt. Je gaat zo weliswaar ook een schuld aan, maar de voorwaarden zijn vaak een stuk gunstiger dan wanneer je van een bank leent. Zo betaal je vaak een veel lagere rente.

Start een crowdfunding
Leen je geld van bekenden en gaat jouw bedrijf failliet? Dan zijn deze mensen hun geld kwijt. Besef je daarom goed dat het risico’s met zich meebrengt om je tot familie, vrienden en/of kennissen te richten als je kapitaal nodig hebt. Als zij hun geld nooit meer terugzien, is de kans aanwezig dat zij dit jou altijd kwalijk blijven nemen. Vind je dit geen prettige gedachte? Dan kun je overwegen om je tot het publiek (de crowd) te richten. Dit doe je door een crowdfunding te starten. Zowel bekenden als onbekenden kunnen via deze weg een financiële bijdrage leveren, zodat jij het benodigde kapitaal bij elkaar krijgt.

Kies voor zakelijke lease
Heb je een machine, voertuig of ander bedrijfsmiddel nodig? Dan zijn er ook andere manieren om dit te financieren dan met kapitaal. Als ondernemer kun je bedrijfsmiddelen tegenwoordig namelijk ook zakelijk leasen. Je investeert in dat geval in een bedrijfsmiddel zonder dat je hier direct de volledige prijs voor betaalt. Bij zakelijke lease betaal je iedere maand een vast bedrag voor het bedrijfsmiddel. Doordat het hier om een vast bedrag gaat, weet je waar je aan toe bent. Het bedrijfsmiddel staat binnen de kortste keren tot je beschikking als je voor zakelijke lease kiest en bovendien blijft er altijd werkkapitaal beschikbaar voor de dagelijkse bedrijfsvoering.
Pin It
Bekeken: 552x
http://fastekkln.kemenkopmk.go.id/slot-online-gacor/ http://skp.bkpsdm.ketapangkab.go.id/live-draw-hk/ https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-gacor-terpercaya/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/