Voor het nieuwe college is er duidelijk werk aan de winkel. Van de 50 grootste Nederlandse steden is Alkmaar de nummer 29 als het om woongenot gaat. Dat is opvallend, want andere steden in de regio scoren veel beter. Amsterdam staat zelfs op plaats 1. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek 'Atlas voor gemeenten', van onderzoeksbureau Atlas Research.

In Noord-Holland scoort alleen Hoorn nog slechter, deze stad staat op plaats 36. De buurgemeente Dijk en Waard is echter nog niet in de top 50 opgenomen, dus de vergelijking met de net iets kleinere buur kan niet worden gemaakt. Maar Haarlem, Zaandam, Purmerend: allemaal scoren ze beter dan Alkmaar. En Amsterdam staat dus op de eerste plaats als meest aantrekkelijke woonplaats van Nederland.

In het onderzoek is onder meer gekeken naar het aanbod van banen in de stad. De aanwezigheid van onderwijsinstellingen speelt mee. Maar ook naar het culinaire aanbod is gekeken: kunnen inwoners van de stad een beetje gevarieerd uit eten? Met plaats 29 is Alkmaar binnen Nederland een middenmoter.

Als het echter gaat om de aanwezigheid van groen en de nabijheid van water, dan scoort Alkmaar een stuk beter. De stad van het oudste stadsbos van Nederland, de Alkmaarderhout, staat op de vijfde plaats als het gaat om deze kwaliteiten. In Noord-Holland staat Alkmaar zelfs op de tweede plaats, na Velsen (IJmuiden).
Pin It
Bekeken: 1436x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/