In een goed gevulde grote zaal van Podium Victorie werd dinsdagavond de première van ‘De Weide van Wille’ gehouden. Deze documentaire van Bo van de Wall Perné brengt de droom van evenementenorganisator en Alkmaarse nachtburgemeester Robert-Jan Wille in beeld: het organiseren van een intiem, kwalitatief en vernieuwend festival in Alkmaar. De korte film geeft een inkijkje in de gedachtewereld van de organisator, zoals waarom hij vindt dat een festival als De Weide nodig is in Nederland.

Documentairemaker en fotograaf Bo van de Wall Perné volgt Wille tijdens de realisatie  van zijn langgekoesterde wens. In de zomer van 2022 vond het eerste De Weide-festival plaats op de locatie BijHuub. In de inspirerende documentaire deelt hij zijn liefde voor muziek en bindt hij de strijd aan tegen de vertrutting en verschraling van festivals in Nederland. De nachtburgemeester pleit voor een stap weg van eenheidsworst, voor een festivalervaring waarin liefde voor muziek en verdieping centraal staan.

Van de Wall Perné vertelde zelf over het maken van de documentaire. “Ik voelde me een soort mijnwerker. In een enorme berg materiaal ging ik op zoek naar diamantjes, die alleen samen in de juiste volgorde tot het perfecte eindresultaat leiden.” Lachend voegt hij toe: “Je kunt je wel voorstellen dat daar aardig wat uurtjes in gaan zitten”.

Na afloop van de documentaire klonk er een luid applaus in volle grote zaal. “Vorig jaar kon ik er niet bij zijn, maar na het zien van deze docu kan ik niet wachten om het eindelijk mee te maken”, aldus een van de genodigden. Ook gast Dimitri Kneppers is enthousiast: "Het is tof om eens een kijkje te kunnen nemen in het hoofd van Wille. En ik kijk enorm uit naar mijn set tijdens het komende De Weide-festival!"

Op zaterdag 17 juni vindt de tweede editie van De Weide plaats bij BijHuub aan de Nijenburgerweg aan de rand van bedrijventerrein Boekelermeer. Meer hierover op deweidefestival.nl.

Inmiddels staat ‘De Weide van Wille’ online op YouTube.
Pin It
Bekeken: 1481x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/