Vrijdagochtend is een met een mes bewapende Alkmaarder aangehouden in verband met vernieling van de Pride-expositie 'Intersekse - 1 op de 90' op het Stationsplein van Alkmaar. Nadat afgelopen weekend meerdere portretten werden toegetakeld, was het vrijdagochtend opnieuw raak. De politie onderzoekt of de verdachte verantwoordelijk is voor beide vernielingen.

De politie kreeg 's ochtends melding van cameratoezichthouders dat er een man met een steekwapen door het centrum van de stad liep. Agenten vonden hem rond 07:15 uur aan de Koningsweg en hielden hem aan. Tijdens zijn aanhouding kreeg de politie de melding dat de 34-jarige Alkmaarder eerder die ochtend mogelijk de Pride-expositie op het Stationsplein had bewerkt.

In de nacht van zondag 21 op maandag 22 mei zijn drie portretten van de tentoonstelling kapot gesneden. "Of de vandaag aangehouden verdachte hierbij betrokken was, wordt onderzocht", aldus de politie. De politie hoopt dat getuigen zich melden.

Christian Schouten, de kersverse wethouder Diversiteit is geschrokken van de vernielingen: "We leven mee met de geportretteerden, de makers van deze tentoonstelling en de Alkmaarders die dit raakt. Deze vernielingen in onze Pride-week tolereren wij niet en stemmen ons verdrietig. Het geeft wel de noodzaak van de Pride-week weer en hoewel we schrikken van deze vernielingen, laten we ons zeker niet afschrikken. We hebben zin in de Alkmaar Pride. Pride Unite!"
Pin It
Bekeken: 1213x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/