Menig Alkmaarder zal het schip wel kennen: de karakteristieke Bulgia, eigendom van het Alkmaarse Zeekadetkorps. Het schip heeft in de dagen voorafgaand aan het 'heerlijk avondje' al eens hoog bezoek uit Spanje vervoerd, maar is ook in de zomerzon een bekende verschijning op de Alkmaarse wateren. Zaterdag 3 juni kunnen nieuwsgierigen een kijkje nemen op het historische schip en meteen meer te weten komen over het Zeekadetkorps.

Zeekadetten, dat zijn jongens en meisjes van 9 tot 17 jaar die (bijna) alles weten van varen. Ze kunnen navigeren, ze weten hoe ze moeten zeilen en ze kunnen de oude, taaie Bulgia behendig over het Noordhollandsch Kanaal laten varen. En dat alles doen ze uiteraard in passende kledij en met respect voor de lange geschiedenis van het Alkmaarse Zeekadetkorps.

Tijdens de open dag op zaterdag 3 juni kan iedere geΓ―nteresseerde een kijkje nemen in het schip. Het ligt aangemeerd aan de verlaagde kade van het Ringersplein en is open van 10:00 tot 16:00. De Zeekadetten zijn vanzelfsprekend zelf aanwezig om in geuren en kleuren te vertellen over hun schip en over hun bijzondere hobby. Jongeren die een kijkje komen nemen kunnen de vraag verwachten of ze het niet zelf ook eens willen proberen, Zeekadet zijn. Voor meer informatie daarover, zie de website van het Zeekadetkorps.
Pin It
Bekeken: 1472x
https://ee.itk.ac.id/data/