Voor graffitikunst was HAL25 in het weekend van 27 en 28 mei een vrijplaats. Waar graffiti op veel plekken in de stad op z'n best wordt gedoogd, daar was de regel het dit weekend bij HAL25: 'spuiten maar'. En dus werden daar de meest kleurige voorstellingen gerealiseerd.

Crosstown Murals was de titel van dit evenement, het eerste graffiti- en streetartfestival van Alkmaar. Want Alkmaar is meer dan alleen de klassieke oude binnenstad met zeventiende-eeuwse vormen en kleuren, ook voor de hedendaagse graffitikunst wil Alkmaar ruimte maken. Tijdens Crosstown Murals was er niet alleen aandacht voor het maken van 'pieces', er werd ook ingegaan op de geschiedenis van graffiti in Alkmaar en er werden onder meer graffiti-films vertoond.

Crosstown Murals werd georganiseerd door Artiance, Joepla en HAL25. De verschillende kunstwerken zijn ook na het festival nog te bewonderen in en om HAL25, waar deze vorm van kunst een vaste plek heeft verworven. Een goede indruk van wat er tijdens Crosstown Murals aan graffitikunst is gerealiseerd geeft de fotoserie op de Facebookpagina van Alkmaar Centraal. (foto's: Marco Schilpp)
Pin It
Bekeken: 1379x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/