St Adelbert heeft op overtuigende wijze periodewinst geboekt in de 4e Klasse A in West 1. Kolping Boys maakte op eigen veld in Oudorp weinig kans tegen de geelrode brigade uit Egmond-Binnen. De eindstand van de regionale kraker werd 1-5. Beide teams kunnen zich nu gaan opmaken voor de nacompetitie.

De wedstrijd begon gelijkwaardig en van beide kanten werden weinig kansen gecreëerd en sowieso stond de defensie van St Adelbert stevig. Na 30 minuten scoorden de bezoekers 0-1.  De opstomende Sam Hopman gaf de bal over aan Tay Tervoort, die daarna met een mooi geplaatst schot afrondde. De wedstrijd kantelde en St Adelbert creëerde steeds meer kansen. In de 42e minuut kwam Tervoort op en speelde met een mooie boog Barry Koppes aan op de borst, die nog mooier diagonaal afrondde. Nog geen minuut later kon opnieuw Tervoort weg komen terwijl de bal ver naar voren werd geschoten. Eén op één tegen de keeper van Kolping maakt hij 0-3 met een afgemeten boogbal.

Na de rust eenzelfde tafereel. behalve toen Kolping in de 59e minuut kon profiteren van slap wegwerken en allerlei klutsballen. Nick Korssen joeg de bal hoog in de touwen voor 1-3. De thuisploeg wist het tij echter niet te keren. De Egmonders wachtten geduldig op kansen en grepen er een in de 75e minuut. Tervoort werd opnieuw de diepte in gestuurd. De topscorer met 21 goals rondde nu echter niet zelf af, maar gunde Koppes de eer. Nog geen minuut kon Tay Vervoort Ezra Romijn aanspelen tijdens een counter, die de bal van net binnen de 16 meter in de linker kruising krulde.

Daarna speelde St Adelbert de wedstrijd gecontroleerd uit. "Ik moet wel waardering uitspreken over het zeer jonge middenveld tijdens deze wedstrijd, Rens, Melvin en Kane heersten over het middenveld waardoor de aanval kon renderen", aldus Marco Tervoort.
Bekeken: 2062x