De Eilandspolder is een boeiend landschap, waar de grens tussen weiland en water vaak vaag is. De sloten liggen er bij duizenden, de weilanden zijn er smalle eilandjes. En zo is het altijd geweest: dit landschap ademt historie. Hier varen terwijl de zon ondergaat, dat is een 'bijzondere belevenis'. zo stelt Landschap Noord-Holland.  Vrijdag 9 juni kunnen belangstellenden er op excursie.

Het landschap rondom dorpen als De Rijp, Graft, Driehuizen en Grootschermer is een uitzonderlijk stukje van de gemeente Alkmaar en het behoeft bescherming, vindt Landschap Noord-Holland. Om een goede verzorging van dit gebied mogelijk te maken worden betaalde vaartochten door de polder georganiseerd. Zo kunnen bezoekers aan den lijve onder vinden hoe mooi het landschap tussen Grootschermer en De Rijp is.

De zon die langzaam wegzakt achter de contouren van de stad en verder weg: het is een magnifiek beeld. Toch hebben de weidevogels er nauwelijks aandacht voor, hun strijd om te overleven gaat gewoon door. Onder meer grutto's vergezellen de belangstellenden op hun vaartocht door het drassige polderland.

De vaartocht begint op vrijdag 9 juni, de vertrektijd is 21:30. Het wordt aangeraden om laarzen of ander waterdicht schoeisel aan te trekken. De tocht begint in Driehuizen en eindigt daar ook weer. Voor meer informatie, raadpleeg landschapnoordholland.nl.
Pin It
Bekeken: 1358x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/