GroenLinks Alkmaar maakt zich zorgen om de vrije schoolkeuze die leerlingen zouden moeten hebben, ook als ze gebruik maken van leerlingenvervoer. De fractie weet van zeker één geval waarin een leerling vervoer is geweigerd naar de school waarnaar de voorkeur uit ging. GL-raadslid Erwin Bromlewe vraagt het college van burgemeester en wethouders om opheldering.

In de verordening Leerlingenvervoer 2022 staat dat onder omstandigheden leerlingenvervoer wordt geregeld naar de dichtstbijzijnde toegankelijke school. GroenLinks vroeg de toenmalige wethouder of "toegankelijk" ook inhield dat de school past bij de geloofs- of levensovertuiging en die bevestigde dit. Deze toezegging van vrije schoolkeuze bewoog GroenLinks ertoe om akkoord te gaan met de verordening.

Maar nu heeft de fractie dus vernomen dat een leerling toch vervoer naar de beoogde school is geweigerd, met als reden dat 'vanuit de verordening
leerlingenvervoer [wordt] gekeken naar de dichtstbijzijnde toegankelijke school. Niet de dichtstbijzijnde passende school'. GL-raadslid Erwin Bromlewe: "Hiermee handelt de gemeente Alkmaar dus in strijd met haar eigen verordening, waardoor een goed passende en toegankelijke opleiding voor deze leerling onmogelijk wordt. Het maakt ook duidelijk dat de verordening op dit punt nog onvoldoende duidelijk is."

Bromlewe vraagt het college van B&W of er sinds 1 november meer van dergelijke afwijzingen zijn gedaan. Ook vraagt hij hoe het college de verordening Leerlingenvervoer zelf interpreteert en of het bereid is om aan de tekst toe te voegen dat de leerling naar de dichtstbijzijnde, toegankelijke school zal worden gebracht, die past wat betreft het type onderwijs, bijvoorbeeld Montessori, Vrije School of van een bepaalde religie.


GroenLinks Alkmaar maakt zich zorgen over de vrije schoolkeuze voor wie afhankelijk is van leerlingenvervoer. De fractie weet van een geval waarin de gemeente vervoer weigerde, omdat een andere school dichterbij lag. Deze school bood echter niet het gewenste type onderwijs. In de verordening Leerlingenvervoer staat vrije keuze van onderwijssoort niet expliciet genoemd, maar de vorige wethouder had dit wel toegezegd. GroenLinks vraagt het college om opheldering.


Pin It
Bekeken: 1380x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/