De diefstal van campers is een regelrechte plaag in Noord-Holland. Het nieuwe seizoen is nog maar net begonnen, en nu al zijn veertien eigenaren - zowel Nederlands als buitenlands - de klos. Onder andere in Bergen en Egmond aan Zee zijn campers verdwenen. Vooral de Volkswagen California is weer een gewild campermodel onder dieven.

"Je geniet van een welverdiende vakantie en dan word je ook nog eens beroofd, dat is extra vervelend", zegt André Bouwman van het Landelijk Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) tegen mediapartner NH Nieuws. Volgens hem zouden campingbazen een rol kunnen spelen in het vooraf waarschuwen. "Dit zou een oplossing kunnen zijn."

Mogelijk zijn dit jaar al meer campers gestolen dan gemeld. Bouwman: "Exacte cijfers zijn moeilijk te achterhalen in politiesystemen. Het aantal kan nog hoger uitvallen." Volgens hem moet het piekmoment nog beginnen. "De piek begint in het najaar, ongeveer vanaf augustus."

Vorig jaar kwam de teller in de provincie op minimaal 24 ontvreemde campers. In september viel de politie een loods in Hem binnen en hield daarbij drie verdachten aan. De twee 26-jarige mannen uit Enkhuizen en Zwaag en de 29-jarige man uit Obdam worden verdacht van diefstal van zeker 20 campers. Ook was een van hen in bezit van een vuurwapen, munitie en harddrugs. Anderhalve maand werden hoofdverdachte N. van der P. (29) uit Obdam en een man uit Hoorn opgepakt. Ze wachten hun vervolging in vrijheid af. In juli wordt de zaak van twee verdachten inhoudelijk behandeld.
Pin It
Bekeken: 2119x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/