"Spinselmotten. De kampioenen van het inpakken, maar geen cadeaus te bekennen!", grapt Stadswerk072 op sociale media. Stadswerk krijgt weer veel meldingen over witte webben in bomen en struiken, maar laat weten daar niets aan te doen. De spinsels zijn niet van eikenprocessierupsen maar van spinselmotten en dat zijn wel veelvraten, maar verder zijn ze onschadelijk.

Spinselmotten, ook wel bekend als de rupsen van de Stippelmot, voeden zich met de bladeren en hebben een unieke vorm van bescherming tegen roofdieren en de elementen: ze maken met elkaar grote witte webben in bomen en struiken. Ze vreten er op los voordat ze verpoppen, maar daar zal een gezonde boom of struik niet door sterven en verder is er niets aan de hand. Stadswerk laat het dan ook aan natuurlijke vijanden om de populatie binnen de perken te houden.

"We zijn ons bewust van jullie zorgen en we moedigen jullie aan om vragen en opmerkingen met ons te delen", richt Stadswerk072 zich tot van inwoners die melding doen. "Samen kunnen we werken aan een beter begrip van de spinselmotten en andere natuurlijke verschijnselen in gemeente Alkmaar!" (foto: Stadswerk072)
Pin It
Bekeken: 1454x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/