Ondernemers zijn door de wegafsluitingen aan de Magdalenenstraat en de Achterstraat tijdens Koningsdag in Alkmaar flinke inkomsten misgelopen. Dat moet volgend jaar echt anders, stelt de gemeente na de evaluatie. "Ze zijn vergeten ons en bewoners vooraf in te lichten. In een gesprek heeft de gemeente spijt betuigd", reageert een van de gedupeerde ondernemers Cheryl van der Veen tegen mediapartner NH.

De gemeente besloot dit jaar tijdens Koningsdag looproutes in te zetten, om de drukte bij onder meer het Waagplein in goede banen te leiden. De Achterstraat was afgesloten en in de Magdalenenstraat gold eenrichtingsverkeer. De maatregel leidde tot grote teleurstellingen bij ondernemers uit die straten, die daar vooraf niet over werden ingelicht. "Wij zitten hier zelf nog geen jaar met het eethuis, dus we hadden gevraagd aan de buren wat we konden verwachten met Koningsdag", verklaarde Cheryl van der Veen eerder.

"Die zeiden: 'het is booming die dag'. Dus daar hebben we de inkoop op aangepast. Extra personeel erbij." Maar toen bleef het stil. "Ik heb zeker 500 hamburgers weg moeten gooien, ruim de helft van wat ik ingekocht had." Een tiental Alkmaarse ondernemers zegt inkomsten te zijn misgelopen op Koningsdag. "Vanuit de gemeente is helaas verzuimd ondernemers te betrekken", verklaart het college. In de veiligheidsmaatregelen voor volgend jaar zal extra aandacht worden besteed aan de negatieve gevolgen voor ondernemers.

Ook is voor de volgende Koningsdag besloten de Magdalenenstraat niet af te sluiten en geen eenrichtingsverkeer in te stellen. "Hier volstaat een koppel beveiligers die de bezoekers kunnen aanspreken in het geval van stremmingen."

De ondernemers worden in het vervolg bij dergelijke veiligheidsmaatregelen betrokken, belooft het college van Alkmaar.
Pin It
Bekeken: 1585x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/