Het Rijk, de provincie en stroomnetbeheerder TenneT hebben bepaald dat er een nieuwe hoogspanningsverbinding tussen Middenmeer en het zuiden van de provincie moet komen. Gemeenten Alkmaar en Dijk en Waard vallen binnen het zoekgebied voor deze nieuwe 380 kilovolt verbinding.

Het stroomnet zit op veel plaatsen in de provincie aan zijn taks door alle nieuwbouw en opwek van zonne- en windenergie. Dat treft de woningbouw nog niet echt, maar nieuwe grootverbruikers komen op een wachtlijst, en de problemen houden nog aan tot zeker eind 2025. In sommige gebieden nog tot 2028.

De nieuwe verbinding moet komen tussen Middenmeer in het noorden en ergens tussen Beverwijk en Diemen in het zuiden. Waar het tracé komt te liggen zal worden bepaald in de jaren nadat de ondergrondse 150 kV tussen Beverwijk en Oterleek is voltooid. Het lijkt aannemelijk dat station Oterleek daarbij als tussenstation in beeld is. (foto: Charlemagne / Pixabay)

 
Pin It
Bekeken: 2600x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/