Sam van Etten heeft zich tijdens de Grand Prix driebanden in Rosmalen met een fraaie tweede plaats in de kijker gespeeld. De 26-jarige biljarter uit Schermerhorn verloor de eindstrijd van de ongenaakbare Barry van Beers met 28-40, maar mag zeer tevreden zijn. Op weg naar de finale schakelde meerdere nationale topspelers uit. Van Etten is nu vrijwel zeker van deelname aan het Masters toernooi, oftewel het Nederlands kampioenschap.

Sam van Etten was geconcentreerd, maakte weinig fouten en scoorde mooie reeksen. In de poulefase zette hij zijn eerste twee opponenten met 40-25 en 40-21 aan de kant. Van de derde verloor hij met 38-40, maar dat maakte niet meer uit. In de achtste finale trof Van Etten tegen Erwin Kivits. Vorig jaar verloor hij nog van Kivits en dat kostte hem deelname aan de Masters. Deze keer won het jonge talent met 40-33.

Jeffrey Jorissen, nummer drie van Nederland, zag zijn kansen al snel in rook opgaan.  Van Etten sloeg een gat van 21-5 en maakte de partij uit op 40-12. ‘Ik zat in een goede flow’, erkende de Schermerhorner na afloop. Zijn moyenne van 1,666 bewees dat. De volgende die er aan moest geloven was oud gediende Frans van Schaik. Hij kon lang mee en maakte zelfs een serie van 11, maar ging met 40-36 ten onder. En zo plaatste de jonge Sam van Etten zich voor het eerst voor een GP-finale.

Barry van Beers bleek echter een onneembare vesting. Van Etten kwam op 4-22 achterstand en wist daarna nog wel een vuist te maken, maar hij kon het gat niet meer dichten. De eindstand werd 28-40. "Van Beers maakte in het begin alles en liet voor mij niets liggen. Ik kreeg geen mogelijkheid om in zijn spoor te blijven", aldus Van Etten.

"Hier had ik vooraf voor getekend", zei Van Etten over zijn tweede plaats. De komende weken hoopt hij zijn goed vorm vast te houden in de playoffs van de competitie en de eindstrijd om de nationale beker. Van Etten sluit zijn seizoen eind juni af tijdens de Wereldcup in Porto. (foto: Ton Smilde)
Pin It
Bekeken: 1242x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/