De Eikenprocessierups krijgt in deze regio gezelschap van de Bastaardsatijnrups. Deze rupsensoort komt vooral voor langs de kust en in de duinen, maar vindt steeds meer zijn weg landinwaarts. Net als de Eikenprocessierups, heeft de Bastaardsatijnrups brandharen die kunnen zorgen voor hevige jeuk, huiduitslag, en irritatie aan de ogen en aan de luchtwegen. Ook (huis-) dieren kunnen klachten krijgen.

De oprukkende rupsen zij mogelijk tot in Dijk en Waard en Alkmaar te vinden. Ze zijn te herkennen aan een donkere kleur met twee of meer rode stippen op de rug. Hun nesten hangen veelal in een heester of een boom. Aangeraden wordt om een deskundige in te schakelen. Die kan dan met de juiste middelen in actie komen. Echter, waar mogelijk wordt de aanpak van de rups overgelaten aan hun natuurlijke vijanden als de Pimpelmees en de Koolmees.

Gemeente Dijk en Waard raadt aan om vanaf een afstandje een foto te maken van het nest en deze te sturen naar het Fixi, het meldsysteem van de gemeente. Dat kan via de Fixi-app en fixi.nl/dijk-en-waard. Meldingen vanuit Alkmaar kunnen naar Stadswerk072 en vanuit Heiloo of Bergen naar de betreffende gemeente. (foto: Wikimedia / Svdmolen)
Pin It
Bekeken: 2760x
http://pajak.ponorogo.go.id:2222/situs-slot-gacor/ https://www.malkelapagading.com/pola-slot-mahjong/ http://bem.fk.unand.ac.id/demo-slot/ http://pilarsosbudasean.kemenkopmk.go.id/slot-demo/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.makassarkota.go.id/slot-gacor/ http://pustaka.merantikab.go.id/demo-slot/ https://helpdesklpse.kotabogor.go.id/demo-pgsoft/ https://bpfpik.ub.ac.id/-/slot-gacor/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://94.237.67.110/ https://149.129.223.146/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/