Stichting Present Alkmaar organiseert weer de Zomerpakkettenactie onder het motto 'We zijn er, voor elkaar'. Ongeveer 50 gezinnen en alleenstaanden krijgen een pakket met leuke dingen die op hen zijn afgestemd. De stichting zoekt echter nog vrijwilligers die de pakketten samenstellen en bezorgen. Wie graag een donatie wil doen in de vorm geld, een cadeautje, activiteit of iets anders is ook van harte welkom. "We horen van vorige jaren dat het heel erg leuk is."

Niet iedereen heeft het geld of de sociale contacten om in de zomer iets leuks te doen. Vooral voor gezinnen met een kleine portemonnee en alleenstaanden met een kleine sociale kring springt Stichting Present Alkmaar in de bres."De zomer kan heel lang duren als de mensen om je heen op vakantie gaan en leuke dingen ondernemen."

"Het is nu de derde keer dat we de Zomerpakkettenactie organiseren", vertelt coördinator Mieke Johnson. "Voor andere projecten heeft Present gewoonlijk wel voldoende vrijwilligers, maar met deze actie willen we een breder publiek bereiken. We gaan ongeveer 50 Zomerpakketten uitdelen." In de pakketten zit van alles en ze verschillen van samenstelling. Zo zal een jong gezin een ander pakket krijgen dan een oudere alleenstaande. Zelf de ontvanger(s) uitnodigen op een uitje kan ook.

Present benaderde Alkmaar Centraal om extra handjes op te trommelen. Bij dezen. "We kunnen nog hulp van ongeveer 30 vrijwilligers gebruiken. Ze hoeven de ontvangers niet te kennen. We kijken vooral naar de postcode, of iemand dichtbij woont, zodat het makkelijker is ook voor de vrijwilligers."

"Het is niet alleen dat je iemand blij maakt, we horen van vrijwilligers van vorige jaren dat het heel erg leuk is om te doen", werft Mieke enthousiast. "Het gaat ook om de ontmoetingen en de ervaring. Je ontmoet mensen met een verschillende leefwereld. Velen zijn zich niet bewust van problematiek achter de voordeur bij andere mensen." En ze weet dat de helpers het onderling ook gezellig hebben. "Het is heel gemoedelijk met elkaar." Bovendien krijgen ze zelf ook een kleine attentie.

Aanmelden tot en met 16 juni via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Donateurs kunnen zich zo ook opgeven.

Onder de noemer Friends for Friends is er nog een aanverwante actie voor 20 tot 30 ouderen in verzorgingshuizen. "Jongeren stellen voor de ouderen een Zomertasje op. Mensen die ergens anders wonen hebben andere behoeften. Een kleiner pakketje is dan leuker. Een leuke attentie, een hart onder de riem. Maar er zijn heel veel jongeren die meedoen. Ze zijn zó enthousiast, dat komt helemaal goed."

Stichting Present Alkmaar doet nog veel meer om het leven van mensen wat makkelijker en leuker te maken. "We organiseerden vorig jaar 160 projecten, maar we merken dat veel mensen ons nog niet kennen. We zijn nog relatief klein, zeker vergeleken met bijvoorbeeld Present Amsterdam, en kunnen nog wel wat versterking gebruiken." Nogmaals benadrukt Mieke dat meehelpen erg leuk en gezellig is.

Present werkt met een flexteam van vrijwilligers en met mensen, groepen, organisaties en bedrijven die eenmalig een steentje bijdragen, "bijvoorbeeld met een koffiedag of tuinen opknappen". Wie interesse heeft kan terecht op stichtingpresent.nl/alkmaar.
Pin It
Bekeken: 2044x
https://ee.itk.ac.id/data/