Recreanten, individuele sporters en sportclubs betalen vanaf 1 september 2,3 procent meer voor het gebruik van Alkmaarse sportaccommodaties. Oorspronkelijk was het percentage dat Alkmaar Sport NV voor sportclubs wilde doorvoeren drie keer zo hoog, maar na gesprekken met de sportwethouder is daarvan afgezien. Het college van B&W wil sport en bewegen voor iedereen zo toegankelijk mogelijk houden.

Ook Alkmaar Sport kampt met hogere kosten. Vergeleken met de inflatie is de verhoging voor recreanten en sporters met 2,3 procent bescheiden. De accommodatiebeheerder wilde de kosten vooral doorberekenen aan verenigingen. Die moesten per 1 september 7,4 procent meer gaan betalen, maar dat vond het college van B&W geen goed idee. Tijdens onderhandelingen met sportwethouder Christiaan Peetoom is uiteindelijk afgesproken om de tariefverhoging voor clubs ook op 2,3 procent te zetten.

Alles is de laatste tijd duurder geworden en het college van B&W wil niet dat leden van sportverenigingen nog eens extra de dupe worden. "De gemeente Alkmaar is van mening dat sport voor iedereen toegankelijk moet blijven. Eén van de manieren om dat doel te bereiken is om de tariefverhoging voor verenigingen beperkt te houden, zodat de contributies ook niet navenant omhoog hoeven te gaan."
Pin It
Bekeken: 1383x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/