Afgelopen weekend liepen de temperaturen in Alkmaar hoog op. Dan is het natuurlijk lekker als je verkoeling kunt zoeken in het water. Op zondag 11 juni was dat mogelijk tijdens de 'Hoornse Vaart Open Water Swim'. Hier zwommen 80 deelnemers in de Hoornsevaart aan de molens voorbij. De Open Water Swim werd weer georganiseerd door Alkmaar Sport.

Marcel Ruitenberg van zwembad de Hoornse Vaart sprak Alkmaar Centraal over de succesvolle middag. "Het is boven verwachting verlopen. Het was natuurlijk prachtig weer en het was een week van tevoren al uitverkocht. Er stonden ook verrassend veel mensen vanaf de kant te supporten, dus dat geeft ook veel energie." Langs het water was er ook een dj om de sfeer er echt goed in te krijgen.

Ook geeft Ruitenberg aan dat de watertemperatuur goed was. "De watertemperatuur was 22,5 graden, dus dat was erg lekker. Als die onder de 16 graden zou zijn geweest dan moest iedereen verplicht een wetsuit aan. Dat was nu niet nodig." Voor de veiligheid was de reddingsbrigade uit Bergen ter plaatse zodat alles soepel verliep. Ook Marcel Stroet, voormalig nationaal openwaterzwemmer was aanwezig bij het evenement.

Dit was de tweede editie van het evenement, Ruitenberg vertelt dat er zeker plannen zijn voor een derde. "We hebben ontzettend veel complimenten gehad, ook voor de organisatie, iedereen vond het heel erg leuk. We zijn nu al enthousiast over volgend jaar." Foto's van het evenement staan op de Facebookpagina van Alkmaar Centraal.

 
Pin It
Bekeken: 1944x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/