Vandaag werd er afgetrapt, en wel letterlijk: de eerste stappen van de Alkmaarse Wandel4daagse zijn gezet. Wandelaars zijn uit heel Nederland en soms zelfs uit het buitenland gekomen voor vier dagen wandelen in wat voor even de mooiste wandelregio van Nederland is. "Voor ieder wat wils."

Organisator van dienst is Le Champion, uit Alkmaar. Maar toch is de Alkmaarse Wandel4daagse zeker niet alleen Alkmaars. De routes trekken door Heerhugowaard, Langedijk, Bergen en Heiloo. Wie meedoet kan rekenen op eeuwige roem: "Ze krijgen allemaal een medaille bij de laatste dag", verklaart Jeroen Wouda van de organisatie.

De wandelaars genieten van het zonnetje, maar zijn er toch ook wel een beetje bezorgd over. Zonnebrand is onmisbaar. En eten: "Drinken, dat lukt vaak wel. Maar het is ook belangrijk om voldoende te eten", weet Wouda. En dus zijn er langs het parcours hapjes voorzien.

Streekstad Centraal was vanmorgen bij de start van het evenement en liep een stukje mee met de 'Alkmaarse Wandelmusketiers', voor wie de Alkmaarse Wandel4daagse onder deel is van hun doel om 450 kilometer af te leggen voor het goede doel.
Pin It
Bekeken: 2623x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/