Een biertje op het Bolwerk. En nog één. En dan nog één. En dat met een muziekje erbij. Als het aan de Onafhankelijke Partij Alkmaar (OPA) ligt wordt er paal en perk gesteld aan de bacchanalen in het Alkmaarse park. "De overlast op het Bolwerk loopt uit de hand."

Aan mooie plekken heeft Alkmaar geen gebrek, maar van het park dat in de negentiende eeuw werd aangelegd op de plek van de vroegere stadsmuren gaat een speciale aantrekkingskracht uit. Met name het Clarissenbolwerk is geliefd. Niet alleen groepjes vrienden, maar ook daklozen gebruiken de hellingen met uitzicht op het water als plek om te 'chillen'. En daarbij wordt soms ook wel meer gebruikt dan alleen een blikje bier, aldus getuigen ter plaatse. "Je vindt hier van alles."

Coalitiepartij OPA vindt dat er moet worden doorgepakt. "Elk jaar zijn de bewoners weer de dupe", stelt OPA-raadslid Gino Zucotti. "Bewoners hebben mij benaderd en hebben foto’s en video’s gestuurd." Al jaren zijn er klachten over overlast door recreanten in het park; OPA maakt daar ook al jaren werk van. Nu stelt Zucotti raadsvragen aan zijn 'eigen' college.

De overlast op het Bolwerk kwam een week geleden ook al ter sprake, toen oppositiepartij ChristenUnie kritische vragen stelde over het cameratoezicht op de Laat. Toen vroeg Ronald van Veen van de ChristenUnie zich af of het niet wat overdreven was om voor de overlast op de Laat camera's in te zetten, terwijl dat middel niet werd ingezet tegen de overlast op het Bolwerk.
Pin It
Bekeken: 2699x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/