Als het aan de KNVB ligt wordt op zondag 8 oktober de kraker Ajax - AZ gespeeld. En dat terwijl op deze dag grootse festiviteiten gepland staan rond 450 jaar Alkmaar Ontzet. Maar een verplaatsing van de wedstrijd, zit er waarschijnlijk niet in. "Dat is lastig te realiseren."

Vertelt woordvoerder Wiebe Nelissen van AZ. "Het is een flinke puzzel om het speelprogramma rond te krijgen. Laat staan als wedstrijden ook nog verplaatst moeten worden vanwege redenen van bezoekende ploegen." Het concept-competitieprogramma werd donderdag vrijgegeven door voetbalbond KNVB. Net als vorig seizoen zal AZ speelronde één openen met Go Ahead Eagles in eigen huis. De Noord-Hollandse derby staat gepland op zondag 8 oktober. Op die dag is het precies 450 jaar geleden dat Alkmaar als eerste stad de Spanjaarden weerde. Al eerder werden inwoners en ondernemers gevraagd om ideeën aan te leveren voor festiviteiten. Zo zijn er verschillende voorstellingen en worden in september en oktober vier grote evenementen gehouden. A Night with the Alkmaer Proms' op 8 oktober zelf vormt het hoogtepunt.

In een reactie laat de gemeente Alkmaar weten 'geen actieve rol' te spelen bij het eventueel verplaatsen van de wedstrijd. "Het gaat om een uitwedstrijd, dus het is geen handhavingsprobleem. Als we alle festiviteiten én een grote voetbalwedstrijd tegelijkertijd hadden, was het een ander verhaal."
Pin It
Bekeken: 3470x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/