Het waterschap is gestart met het maaien van waterplanten en riet in ruim 3.200 kilometer aan sloten. Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) doet dat om wateroverlast te voorkomen.

"Want door de werkzaamheden is het watersysteem klaar om bij flinke regenbuien het overtollige water af te kunnen voeren", meldt het waterschap. Door waterplanten en riet te maaien kan het water beter doorstromen en via gemalen uiteindelijk in zee terechtkomen.

De maaironde duurt ongeveer tot 1 augustus, waarna nog een tweede ronde zal volgen. "We maaien vooral het diepere middengedeelte van de sloot. Aan de zijkanten laten we de waterplanten zo veel mogelijk staan. Dat zijn de plaatsen waar kleine vissen, kikkers, salamanders en torretjes zich schuil houden, en die willen we zo min mogelijk verstoren."
Pin It
Bekeken: 2078x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/