Het is een onopvallend gebouw, een beetje verstopt, halverwege de Hofstraat: de synagoge van Alkmaar. Hier komt normaal de Liberaal Joodse Gemeente van de stad samen, andere belangstellenden kennen het gebouw alleen van de openstelling op Open Monumentendag. Maar zondag 9 juli komt daar verandering in, want dan vindt hier een vrolijk 'Zomerfeest' plaats, met hapjes, drankjes en live muziek. "Het moet gewoon een feestje worden."

Alkmaar Centraal sprak met Tamar Korthof van de Liberaal Joodse Gemeente. Ze heeft merkbaar zin in het aankomende Zomerfeest: "We openen ons gebouw voor iedereen die belangstelling heeft. Het feest staat in het teken van 75 jaar Israël, er zijn allerlei kraampjes met Israëlische producten." Dat gaat van verse falafel tot koosjere wijn, van decoraties tot 'judaïca', producten die te maken hebben met de joodse traditie.

"Het is een soort fancy-fairidee," legt Korthof uit. "Bezoekers krijgen een strippenkaart." Zo kunnen bezoekers verschillende lekkernijen proeven of deelnamen aan een activiteit. Voor kinderen is er bijvoorbeeld schmink. De wijn kan per glas worden gekocht, maar liefhebbers kunnen ook een flesje kopen voor thuis. Voor jong en oud interessant is de live muziek. Echte klezmermuziek, dansbaar en karakteristiek.

Het Zomerfeest van de Liberaal Joodse Gemeente vindt plaats op zondag 9 juli, vanaf 14:00. De locatie is de monumentale synagoge op Hofstraat 15. (foto: Wikimedia Commons - Tadeáš Bednarz)
Pin It
Bekeken: 1552x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/