In de zomermaanden is Alkmaarsche Boys opnieuw gastheer voor diverse internationale voetbalteams. Op sportpark Overdie zullen deze zomer KAA Gent uit België, PAS Lamia uit Griekenland en Bologna uit Italië  hun trainingskamp opslaan.

Vorig jaar was het complex gastheer voor onder andere RSC Anderlecht, KV Mechelen, KRC Genk uit België en het Griekse AEK Athene. De teams die deze zomer komen trainen zullen hun voetbalvaardigheden kunnen vertonen op een volledig gerenoveerd hoofdveld dat er volgens de club als een biljartlaken bij ligt.

Het Belgische KAA Gent komt deze week al trainen, gevolgd door de Griekse middenmoter PAS Lamia, die vanaf zondag 16 juli gebruik zal maken van de velden. In de eerste week van augustus komt tenslotte het Italiaanse Bologna, met voormalig AZ-speler Sam Beukema, naar Alkmaar. De Italianen besluiten hun trainingskamp op zaterdag 5 augustus met een oefenwedstrijd tegen AZ op de open dag in het AFAS-Stadion.

De teams verblijven in  The Fallon hotel in De Hout, het voormalige Huis van Bewaring. Ze gaan op de fiets heen en weer naar Alkmaarsche Boys. Martijn Beerepoot van Alkmaarsche Boys is er trots op dat Sportpark Overdie al een aantal jaren gastheer is voor buitenlandse clubs en hoopt dat ook AZ in de toekomst eens komt spelen op het complex.

FC Volendam speelt tijdens zijn voorbereiding ook een tweetal oefenwedstrijden op Sportpark Overdie. De eredivisionist zal het op zaterdag 15 juli opnemen tegen KAA Gent en op dinsdag 1 augustus tegen het Turkse Alanyaspor dat zich elders in Nederland voorbereidt op het komende seizoen.
Voor beide wedstrijden kunnen online tickets worden besteld. (foto: DP Sportfotografie)
Pin It
Bekeken: 1279x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/