De Kunstuitleen Alkmaar onderstreept deze zomer nog eens de innige band die deze artistieke bibliotheek met de kaasstad onderhoudt. Na de drukbezochte expositie over 'Onzichtbare Monumenten' is er deze zomer een expositie die als een ode aan Alkmaar moet worden opgevat. Dat is er dan ook exact de titel van: 'Ode aan Alkmaar'.

De bekende schatten van Alkmaar, de zichtbare monumenten zogezegd, komen in deze expositie ruimschoots aan bod, laat de Kunstuitleen aan Alkmaar Centraal weten. "Het Waaggebouw, de Accijnstoren of de molen van Piet", die zijn dus zeker te zien. "Maar ook plekken waar je misschien in eerste instantie niet aan denkt. Het NXT-tankstation, de kippenbrug bij Oudorp en het indianendorp in Alkmaar-Noord blijken kunstenaars uit Alkmaar en omstreken te inspireren." En die inspiratie heeft geleid tot een indrukwekkende reeks kleurrijke en verrassende kunstwerken.

De expositie in de Kunstuitleen wordt zondag 16 juni om 15:30 uur geopend door wethouder Anjo van de Ven. Bij die opening zal ook dichter Joris Miedema aanwezig zijn, een geboren Alkmaarder. De expositie is nog te zien tot en met zondag 17 september, tijdens de gewone openingstijden van de Kunstuitleen Alkmaar.
Pin It
Bekeken: 1065x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/