Theatercollectief Blauwdruk brengt in het kader van 450 jaar Alkmaars Ontzet de tragikomische voorstelling 'Vrij van Verzet'. In de Oudorperpolder, waar de Spanjaarden 450 jaar geleden hun tenten achterlieten, voegt Blauwdruk een nieuw hoofdstuk toe aan de geschiedenis van het Alkmaars Ontzet. Vrij van Verzet is te zien vanaf dinsdag 19 september t/m zondag 8 oktober.

In Vrij van Verzet stelt theatercollectief Blauwdruk de vraag welke rol vrijheid speelt in vredestijd. Het wordt een potje moddervechten in een ondergelopen polder. Op de avond van het Ontzet staan twee Alkmaarders en een krijgsgevangen Spanjaard tot hun enkels in de modder. De dijken zijn doorgestoken, de Spanjaarden zijn begonnen aan hun aftocht en in Alkmaar vieren ze al de vrijheid.

In een steeds verder escalerende avond ontvouwt zich een schrijnende tragikomedie over hoe om te gaan met de vrijheid waar zo lang voor is gevochten. Want bevrijd worden is misschien niet hetzelfde als vrij zijn.

Vanaf station Alkmaar NoordΒ  lopen de bezoekers gezamenlijk naar de voorstellingsplek in de Ouddorperpolder. Auto’s kunnen gratis geparkeerd worden op het parkeerterrein bij het station. Kijk voor tickets en meer informatie op de site van Karavaan. (foto: Tibor Dieters)
Pin It
Bekeken: 1287x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/