Eindeloos veel molens zijn er in ons lage land, en toch is iedere molen weer anders. Dat en meer laat fotograaf Ezra Böhm zien in zijn bijzondere foto's van molens in hun omgeving. Voor zijn foto's is het honderdjarig jubileum van vereniging 'De Hollandsche Molen' een uitgelezen moment. En weinig plekken zijn zo toepasselijk als het landschap en de molenrij van Schermerhorn. Volgens de Museummolen weet Böhm molens op een 'unieke wijze' in beeld te brengen.

Vanaf donderdag 3 augustus kunnen liefhebbers van dat wat Holland zo Hollands maakt terecht voor de expositie die Ezra Böhm samenstelde voor vereniging 'De Hollandsche Molen'. Nog maar 22 jaar is deze fotograaf, toch werkte hij al mee aan goed bezochte exposities, telkens met typisch Nederlandse zaken als thema. Dat juist dit eigene, lokale zich zo leent voor verrassende fotografie moet ook in Schermerhorn zichtbaar worden. "Onze oude kennis, gebruiken en werk- en levenswijze vertellen wat ons heeft gemaakt tot wie we nu zijn", stelt Böhm, "maar ook wat we kunnen doen voor een mooiere, betekenisvollere en duurzamere wereld." (foto gaat door onder de foto)

Met een leeftijd van 22 jaar legt Böhm vast wat al eeuwen typisch Nederlands is. (foto: Ezra Böhm)


Böhm heeft internationaal de aandacht weten te trekken met zijn zo Nederlandse onderwerpkeuze. Zijn fotografie is gewaardeerd met verschillende prijzen, waaronder de Tokyo International Photography Awards 2021,  de Sony World Photography Awards 2022 en de Fine Art Photography Awards 2022 - prijzen met internationale uitstraling dus. Tegelijk is de impact van zijn werk ook regionaal. Molens staan immers overal.

Liefhebbers van deze internationaal gewaardeerde kijk op dat wat toch op en top Nederlands is kunnen tussen donderdag 3 augustus en zondag 10 september kennismaken met het werk van Böhm. De expositie is te bekijken in de Museummolen in Schermerhorn, tijdens de gewone openingstijden.
Pin It
Bekeken: 2289x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/