Liefhebbers van klassieke muziek hoeven de komende weken onze regio niet uit voor concerten van internationale allure. Voor de vierendertigste keer organiseert IHMS, voluit International Holland Music Sessions, een 'Summer Academy' vol virtuositeit. Klassieke talenten van over heel de wereld komen dan naar onze regio om hun kennis en kunde bij te schaven - en om te laten horen wat ze in huis hebben.

De Summer Academy loopt van zondag 30 juli tot zondag 20 augustus. Bergen is traditioneel de thuisbasis van de Summer Academy, met veel concerten in de Ruïnekerk. Maar ook in de intieme remonstrantse Kerk in de oude binnenstad van Alkmaar vinden uiteenlopende masterclasses en optredens plaats. Opvallend is dat er verder een groot aantal, vaak ongewone, concertlocaties in wijde omtrek is gevonden. Te denken valt aan de Hortus Alkmaar en de boulevard van Bergen aan Zee. Ook zijn er optredens in de dorpskerk van Schoorl en in de muziekkoepel van Heiloo. Zelfs de Waddeneilanden worden niet overgeslagen.

Een bijzonderheid van de IHMS Summer Academy is dat de internationale topmusici worden ondergebracht bij mensen thuis, in gastgezinnen dus. Daar ontstond dit jaar een tekort aan, waarover eerder was te lezen op Streekstad Centraal. Uiteindelijk is het dus toch gelukt om een indrukwekkend programma te presenteren met vaak meerdere optredens tegelijkertijd. Meer dan honderd concerten, door meer dan honderd musici, uit vele landen over heel de wereld.

Het programma van de IHMS Summer Academy is na te lezen op de website van IHMS. Daar vinden liefhebbers van klassieke muziek ook de overige informatie over al deze concerten en masterclasses in en om Bergen en Alkmaar. (foto: IHMS / Van Velden Fotografie)
Pin It
Bekeken: 1934x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/