De grootste gondelvaart van Nederland wordt dit jaar voor de 60e keer gehouden. De Gondelvaart van Koedijk zelf is op zaterdag 19 augustus, maar zoals de afgelopen jaren is er al vanaf de woensdag van alles te doen in het dorp.

Dit jaar worden achttien dekschuiten omgetoverd tot ware kunstwerken. Door de jaren heen kregen de gondels steeds mooiere uitdossingen. De teams verzinnen een thema en bouwen daarna decors met van alles erop en eraan. Ook verzinnen ze een act of dans voor wanneer ze over het Noordhollandsch Kanaal langs een sfeervol verlichte Kanaaldijk glijden, met overal vertier en vermaak. De Gondelvaart begint om 21:00 uur en toegang is 5 euro voor iedereen vanaf 13 jaar.

De kleine kermis begint echter al om 15:00 uur en braderie aan de Zonneweid begint om 16:00 uur. Vanaf 19:00 uur geeft Full Count een optredenΒ  op het water hoogte van het Zonneweid en zijn er acts en activiteiten langs het kanaal. De DJ's in de feesttent bij SV Koedijk beginnen om 21:00 uur.

Maar om alvast in de stemming te komen wordt er al dagen van tevoren van alles georganiseerd. Op woensdag 16 augustus wordt een viswedstrijd georganiseerd en de dag erna zijn er Pubquiz en een Ouderenmiddag met bingo en muziek. Vrijdag zijn er een Kinderochtend, Adventure Games voor de wat oudere jeugd en een optreden van Trots. Zondag wordt traditioneel afgesloten met het Botenbouwersbal, de prijsuitreiking voor de allermooiste gondel(s) en een meezingfestijn.

Zie het hele programma op gondelvaartkoedijk.nl. (foto: Henk Wilbrink)
Pin It
Bekeken: 2945x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/