Het aantal mensen met een WW-uitkering is afgelopen maand weer afgenomen. Regio Alkmaar deed het daarbij beter dan het landelijke gemiddelde van 0,4 procent. Alleen liep gemeente Dijk en Waard uit de pas, met juist een WW-stijging van 1,9 procent.

Positieve uitschieter was gemeente Bergen, waar het aantal inwoners deels of geheel in de WW zakte met 9,9 procent. Alkmaar en Heiloo volgden met dalingen van respectievelijk 1,7 en 1,0 procent. Het percentage WW'ers op de regionale beroepsbevolking is zo'n 1,3 procent.

Voor wat betreft de grote sectoren steeg de arbeidskrapte vorige maand vooral in het uitzendwerk, de horeca en overige industrieën. Bij het overzicht van vorige maand belicht het UWV de horeca. Na de lockdowns veerde de noodlijdende sector weer op, en in onze regio meer dan gemiddeld. Het herstel piekte in het tweede kwartaal van 2022, waardoor er in Noord-Holland Noord over het hele kalenderjaar 2.300 banen bijkwamen of terugkeerden.

Er is vooral veel vraag naar koks en mensen in de bediening. Het UWV raadt horecabazen die zitten te springen om personeel aan om breder te kijken wat betreft leeftijd en werkervaring, deeltijdwerkers meer uren te bieden en om eventueel steun te bieden qua begeleiding, scholing en doorgroeien. Ook tijdbesparende technologie wordt geopperd.
Pin It
Bekeken: 1821x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/