Een Nederlandse bluesband die wordt genomineerd voor een grote prijs in Hollywood, dat gebeurt niet elke dag. Dat die prijs vervolgens ook nog daadwerkelijk wordt gewonnen, dat was ook voor de leden van de JVT Band uit Noord-Holland een verrassing. "We waren al in Amerika voor optredens, we hebben er maar even een weekje aan vast geplakt."

Streekstad Centraal sprak met Claudio Guliker, de bassist van de JVT Band. Hij woont in Heiloo, "maar daarvoor in Alkmaar" - iemand van de streek dus. En tegelijk wereldberoemd in de Amerikaanse blueswereld. Want de HIMAwards, dat is niet niks. "Het zijn de Grammy's voor onafhankelijke muziek. Maar omdat de grote labels er dus niet bij betrokken zijn krijgt het minder publiciteit", legt Guliker uit. Wat niet wil zeggen dat er ter plaatse niet groots werd uitgepakt, de rode loper was letterlijk uitgerold voor de bluesrockers uit Noord-Holland.

"We zijn in Amerika bekender dan hier", vertelt Guliker. De JVT Band is vernoemd naar zanger en gitarist Jeroen van Tuijl uit Enkhuizen. "Eerst was het Jeroen van Tuijl Band, maar dat kunnen Amerikanen niet uitspreken. JVT Band, dat gaat beter." De JVT Band speelt blues, maar dan wel stevig. "In Nederland hoor je wel dat mensen het te hard voor blues vinden, te veel rock. Maar dat is in Amerika geen probleem. Daar vinden ze het juist mooi dat we niet Amerikaans klinken. Toch net even anders." Daar heeft de JVT Band de waardering op de HIMAwards volgens Guliker aan te danken. (tekst gaat door onder de foto)

Zo ziet de HIMAward er dan uit. (foto: Facebook / JVT Band)


Het nummer waarmee de JVT Band de aandacht trok was 'Blues Moon Shines', van het album Southern Comfort. Op dat nummer speelde de Amerikaanse gitarist Tommy Stillwell mee. "Southern Comfort was ons vierde album", vertelt Guliker. "We werken nu aan het vijfde." En dat vijfde album zou dus wel eens hoge ogen kunnen scoren aan de andere kant van de grote plas, want de JVT Band heeft de aandacht. In Francine Marseille hebben ze een belangenbehartiger gevonden die de band in de Verenigde Staten heel wat nieuwe optredens zou kunnen opleveren.

Guliker zat kort na de prijsuitreiking op donderdagavond alweer in het vliegtuig naar Nederland. Maar de prijs is nog in Amerika: "Daar is onze gitarist ook nog, die neemt 'm mee." Al lonkt Amerika nu natuurlijk wel. De JVT Band speelt er in principe ieder jaar, zegt Guliker. Maar dat zou nu zomaar wel eens iets meer kunnen worden.
Pin It
Bekeken: 2588x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/