Lichtjesavond in Alkmaar was weer een groot succes. De weergoden waren het jaarlijkse evenement gelukkig goed gezind, het was gezellig druk in de Turfhaven en daarna trok een lange stoet aan verlichte bootjes onder grote belangstelling door de grachten.

Het werd begin van de avond al erg gezellig in en om de Turfhaven, waar de bootjesvaarders zich verzamelden. Langzamerhand werd het smetje op het feest vergeten: eerder waren reclamebanners bij de Oudegracht weggehaald. "Zonder hen geen lichtjesavond!", liet organisatie weten. Vele mensen op bootjes en op de kades vermaakten zich met elkaar en met de optredens die werden verzorgd. (tekst gaat door onder de foto)

Gezellige drukte terwijl de bootjes door de grachten gaan (foto: Marco Schilpp)


Toen het donker werd was het zo ver: de bootjestocht gingen van start. Een zwerm van vaartuigen trok de singel en de grachten door en alle lichtjes werden steeds beter zichtbaar terwijl het donker werd. Vele mensen volgden de bootjes vanaf de kant. Ook onderweg was er muziek, mede dankzij Boerenhofkapel de Kinkeluters. En dan was er terug in de Turfhaven nog de feestelijke afsluiting. (tekst gaat door onder de foto)


Afsluitend feestje in de Turfhaven (foto: Marco Schilpp)


Lichtjesavond is niet alleen gezellig: Lionsclub Alkmaar helpt er mensen die het krap hebben mee, samen met de donateurs, deelnemers en andere gulle gevers. Bewoners uit de regio die afhankelijk zijn van onder andere Voedselbank kunnen straks in december heerlijk en zorgeloos genieten van een feestelijk diner. Wie ook een donatie wil doen kan hiervoor een QR-code vinden op sociale media, zoals Facebook en Instagram.

Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp was van de partij voor een sfeervolle fotoreportage, die te zien is op onze eigen Facebookpagina.
Pin It
Bekeken: 1891x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/