De viering van 450 Jaar Alkmaar Ontzet heeft vier letters meegekregen, vier keer V: vrijheid, verdraagzaamheid, verscheidenheid, verbondenheid. Buurthuis De Alkenhorst in De Hoef geeft aan deze 4 V's bijzondere invulling tijdens een historische lezing met aansluitend een Syrische maaltijd. Op deze manier komt de veelzijdigheid van de Ontzetviering op een smakelijke manier aan de orde.

De historische lezing wordt verzorgd door Harry de Raad, die als historicus lange tijd verboden was aan het Alkmaars Archief. De Raad is ook ereburger van de stad Alkmaar. Hij zal in De Alkenhorst uiteenzetten waar Alkmaars Ontzet nou eigenlijk om draait en wat aan deze beroemde historische gebeurtenis voorafging. Maar in plaats van de traditionele zuurkool volgt op deze Ontzetlezing een maaltijd uit SyriΓ«.

De lezing wordt gehouden op donderdag 21 september en begint om 16:00. Aansluitend is er de Syrische avondmaaltijd. De lezing is gratis, maar voor het eten moet 10 euro worden betaald. GeΓ―nteresseerden kunnen zich aanmelden bij buurtcentrum De Alkenhorst, dat kan zowel ter plekke als telefonisch of per e-mail, zie de website.
Pin It
Bekeken: 954x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/