Binnenkort is Alkmaar een nieuwe kunstgalerij rijker op een oude bekende kunstlocatie. Zondag 22 oktober opent De Upstairs Art Gallery van Erik-Jan Vaandering aan de Ridderstraat, in het pand waar voorheen Galerie Alkmaar zat.ย Cultuurwethouder Anjo van de Ven zal de opening verzorgen.

Aan de Ridderstraat zat voorheen de beruchte Galerie Rue des Chevaliers, ook gerund door Erik-Jan Vaandering (1976). Dat werd de Galerie Alkmaar, die hij naar een hoger plan tilde en voor vier jaar naar de oude Ringersfabriek verhuisde. Daar werkte hij aan internationale exposities met gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland. De galerie trok veel verzamelaars en kunstliefhebbers uit het hele land. Veel bezoekers zagen de grote ruimte als een museum en kwamen geregeld terug.

Nu keert de Alkmaarder terug naar de Ridderstraat, waar het allemaal begon. Zijn nieuwe expositie omvat een groot aantal nieuwe schilderijen en beelden, en veelal museale werken die in binnen- en buitenland zijn getoond, maar nooit in Alkmaar. Er zitten ook werken tussen die nooit in het openbaar staan of hingen door de coronacrisis. Vaandering laat onder andere werken zien, geรฏnspireerd door een reis langs de Yangtze rivier in China. Hij maakte die reis op uitnodiging van de nationale academie van Beijing.

Projectmatig zullen er in de Upstairs Art Gallery tijdelijke gast-tentoonstellingen komen van collega's uit het land.

De opening op 22 oktober duurt van 15:00 van 17:00 uur en iedereen is welkom. De inloop begint om 14:00 uur. Meer info op erikjanvaandering.com.
Pin It
Bekeken: 1280x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/