In een fraai versierde Sint-Laurentiuskerk werd op zondagmorgen stilgestaan bij de 'verjaardag' van dit kerkgebouw, dat 162 jaar geleden in gebruik werd genomen. Maar vooral werd er door de aanwezigen uitgekeken naar de onthulling van het beeld van Sint-Matthias, dat aan het begin van de viering nog schuil ging achter een groot doek, de vlag van Vaticaanstad. Dat beeld werd deze zondag ingezegend.

De Sint-Laurentiuskerk is eigenlijk niet compleet zonder een beeld van Sint-Matthias, want hij is de tweede beschermheilige van Alkmaar. In de misviering werd bij de betekenis van deze heilige stilgestaan. "Ik hoop dat u nu niet moe bent", zei voorganger Antonio Tocco na zijn uitgebreide uitleg. Hij sprak namens de parochie zijn dankbaarheid uit voor het beeld - en voor de mooie versiering van de kerk. (tekst gaat door onder de foto)

De onthulling tijdens de misviering. (foto: Streekstad Centraal)


Over de zoektocht en de aankoop van het beeld schreef Streekstad Centraal al eerder. Henk Adriaanse van stichting 'De Alkmaarse Cuyperskerk' bracht in een korte toespraak voorafgaand aan de onthulling in herinnering dat bij het uitzoeken van een passend beeld een belangrijke rol was weggelegd voor mede-bestuurslid Anjo van de Ven, nu wethouder en aanwezig tijdens de viering. Zij is namelijk precies even groot als het al bestaande beeld van Sint-Laurens, wist Adriaanse, en de kerk wilde dat het Matthiasbeeld even hoog zou komen.  En dus was Van de Ven de maatstaf.

Tijdens de viering werd ook stilgestaan bij de in juni dit jaar overleden Henk Smit, die zich onvermoeibaar voor de kerk en voor het beeld inzette, maar de onthulling dus niet meer heeft kunnen meemaken. Na afloop van de misviering was er koffie met gebak en konden de aanwezigen het beeld van dichterbij bekijken.


Pin It
Bekeken: 767x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/