Sinds de feestelijke onthulling van het Grote Raam in het weekend van Alkmaar Ontzet hebben al vele Alkmaarders en belangstellenden van buiten de stad het kunstwerk bekeken. Het najaarslicht komt in vele kleurschakeringen de kerk binnen en dat belooft ook in de herfstvakantie een spectaculair gezicht te worden. Om bezoekers van alle leeftijden de kans te geven het raam met eigen ogen te bewonderen gaat de Grote Kerk in de herfstvakantie extra open.

Aan de vooravond van het feestelijke jubileum van Alkmaar 450 Jaar Ontzet werd het Grote Raam plechtig onthuld. Streekstad Centraal was daar ook bij aanwezig. Zondag 8 oktober was het raam voor het eerst ook voor het grote publiek te bekijken en dat was meteen al zo'n succes, dat zondag 15 oktober een extra openstelling van de kerk volgde.

De belangstelling bleek zondag andermaal heel groot. "Zoโ€™n 1500 bezoekers bezochten de Grote Kerk", laat de organisatie weten aan Streekstad Centraal. En hoewel die bezoekers ongetwijfeld ook oog hebben gehad voor de beroemde orgels en het oude interieur, was het nieuwe raam en de bijbehorende expositie van ontwerpster Fiona Tan toch wel de grote trekker.

In de aankomende herfstvakantie zal de Grote Kerk extra geopend zijn. Zo kan een groot publiek een blik werpen op het raam en de lichteffecten die het creรซert. Van dinsdag 24 tot en met zondag 29 oktober is het kerkgebouw geopend van 12:00 uur tot 16:00 uur.ย  Ook op de zondagen 22 en 29 oktober, en de zondagen van 12, 19, 26 november is de kerk extra open, wat ook geldt voor 3 december. Entree is gratis.
Pin It
Bekeken: 652x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/