Gemeente Alkmaar gaat de Prins Bernhardlaan geen andere naam geven. Dat laat het college van B&W weten in een reactie op vragen van PvdD-fractielid Ralph Boots. "Het is niet aan het college om op dit moment een historisch oordeel te geven over leden van het Koninklijk Huis. Dat is de verantwoordelijkheid van het kabinet." Bovendien zijn er vanuit de directe omgeving geen aanvragen voor een naamswijziging geweest.

Raadslid Boots wil dat gemeente Alkmaar afstand neemt van Prins Bernhard, nu is bewezen dat hij in de jaren 30 lid was van de Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij, waarvan Adolf Hitler de leider was. Bernhard bleef altijd ontkennen, maar onlangs kwam zijn NSDAP-lidmaatschapskaart bovenwater. Boots vindt niet dat hij geëerd moet worden met een straatnaam. Maar daar wil het college de vingers dus niet aan branden.

De PvdD ziet graag dat de Prins Bernhardlaan wordt vernoemd naar Anton de Kom, een activist voor gelijke rechten en erkenning van het slavernijverleden, die vanwege zijn donkere huidskleur juist onderbelicht blijft. Hij was ook een verzetsheld in de Tweede Wereldoorlog. Uiteindelijk is De Kom in een concentratiekamp omgebracht. Het college van B&W vindt het een goed idee om een Anton de Komlaan te hebben, maar op dit moment zijn er geen nieuwe straten die nog geen naam hebben. De suggestie van de PvdD wordt aan de straatnamencommissie voorgelegd. (foto: Google)
Pin It
Bekeken: 610x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/