Gestrande reizigers, geen treinverkeer en dan ook nog eens het bericht dat dit wel tot dinsdag kan duren: de kapotte bovenleiding bij Obdam, op het treintraject Heerhugowaard-Hoorn, heeft al gauw de proporties van een kleine ramp gekregen. Maar dat het spoor zo lang dicht blijft heeft te maken met andere werkzaamheden, die al lang gepland stonden.

Eerder al besteedde Streekstad Centraal aandacht aan deze werkzaamheden, die duren van vrijdag 3 november tot in de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 november. Dinsdagochtend zou het treinverkeer weer normaal moeten rijden, dat was weken geleden al de planning en dat is nog steeds zo: "Het herstellen van de bovenleiding wordt meegenomen in de geplande werkzaamheden", laat spoorbeheerder ProRail desgevraagd weten. Op de duur van die werkzaamheden zal dit verder geen effect hebben.

De werkzaamheden mogen dan voorzien zijn, dat het donderdagavond zo mis ging was voor iedereen een verrassing. Code oranje was al voorbij, het ergste deel van storm Ciarán was overgetrokken, toen rond 20:00 ter hoogte van Obdam de bovenleiding losraakte. En zonder bovenleiding rijdt de trein niet, dus al het verkeer op dit traject kwam tot stilstand. Reizigers in de gestrande sprinter moesten twee uur wachten tot ze konden worden bevrijd. Het treinverkeer werd vervolgens niet meer hervat.
Pin It
Bekeken: 1114x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/