Alessia Ballirano van Deen Figure Skating / Alkmaarsche IJsclub heeft zich in België gekwalificeerd voor het Nederlands kampioenschap kunstrijden. Afgelopen weekend nam het 18-jarige talent deel aan de Rivierencup in Deurne en behaalde ze de limiet voor de internationale Challenge Cup, wat voor Nederlandse rijders ook het NK is. Haar zusje Chiara eindigde netjes op een dertiende plaats.

Alessia en Chiara reisden met hun trainer Marcus Deen af naar België voor hun tweede wedstrijd van het seizoen. Alessia reed in de categorie Junioren twee zeer sterke küren en behaalde met haar korte kür een nieuw persoonlijk puntenrecord. Bovendien voldeed ze met haar totaalscore aan de limiet voor het NK en de Challenge Cup in februari. Ze eindigde in het eindklassement op mooie vijfde plaats.

Ook de 14-jarige Chiara reed een uitstekende korte kür en verbeterde daarop haar beste puntenscore, maar dan in de categorie Advanced Novice Dames. Die score zou toegang bieden tot het NK, ware het niet dat de Rivierencup voor haar niet telde als kwalificatiemoment. Na ook een nette lange kür eindigde Chiara met een persoonlijk totaalrecord op een dertiende plaats.

"Beide schaatsers reden sterke küren en lieten veel verbetering zien ten opzichte van de vorige wedstrijd", laat Alexandra Huijgens van Deen Figure Skating weten. "Met nog meerdere wedstrijden te gaan in Nederland en buitenland een mooi vooruitzicht!

 
Pin It
Bekeken: 878x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/