Het bestuur van de Victoriefonds Cultuurprijs heeft besloten om de Oeuvreprijs over enkele weken uit te reiken. Dichter Hans Tentije won de prijs, maar overleed vorige maand. De Oeuvreprijs wordt door de juryvoorzitter gegeven aan de weduwe van Hans Tentije.

"Dat gaat in kleine kring plaatsvinden", vertelt secretaris Cas Himmelreich tegen Streekstad Centraal. Zeg je Hans Tentije dan zeg je dichter. Meer dan twintig boeken, de Constantijn Huygens-prijs, maar ook leerkracht. "Sinds zijn debuut bouwde Tentije aan een uniek (poëtisch) oeuvre. Het is niet alleen omvangrijk, het is daarnaast van een grote consistentie en een constante kwaliteit", schrijft het bestuur. Aanvankelijk zou de prijs in september worden uitgereikt, maar toen kampte de gevierde dichter met gezondheidsproblemen en werd de uitreiking uitgesteld. Vervolgens werden afspraken gemaakt om de prijs thuis uit te reiken aan de dichter en zijn vrouw, maar hij overleed voordat de uitreiking kon plaatsvinden.

Met de tweejaarlijkse cultuurprijs wil het cultuurfonds de kunst- en cultuursector in de Alkmaarse regio vieren. De schijnwerpers werden eerder al gezet op fotograaf Ata Kando, schrijver Jan van der Vegt, regisseur Hans Man in 't Veld en stadsorganist Pieter van Dijk. En nu dus Hans Tentije. Cynisme, dat is de rode draad in zijn werk. Hij benadrukt dan ook in veel teksten de verwachtingen die na de veelbelovende late jaren zestig niet zijn ingelost. Later werk van Tentije beschrijft ook een meer avontuurlijke manier van leven. (Foto: Victor Schiferli)
Pin It
Bekeken: 465x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/