Het college van Alkmaar heeft de nieuwe Algemeen Plaatselijke Verordening klaar voor goedkeuring door de gemeenteraad. Daarin staan twee belangrijke aanpassingen: een messenverbod, en ruimere mogelijkheden voor de politie om groepen voetbalsupporters, als dat nodig is, een gewenste richting op te krijgen.

In het coalitieakkoord staat dat in de Algemeen Plaatselijk Verordening een messenverbod zal worden opgenomen. Het college geeft nu gevolg aan die ambitie. Accepteert de raad de aanpassing van de APV, dan wordt het verboden om in het openbaar of in openbare gebouwen gebruiksmessen 'zonder duidelijke en legitiem doel' in het bezit te hebben.

"Met dit messenverbod wordt het signaal gegeven dat het bij je dragen van messen niet wordt getolereerd", legt het college uit. "Het gebruik van een mes bijvoorbeeld bij het nuttigen van een maaltijd op een terras moet uiteraard wel mogelijk blijven. Daarnaast vallen messen die zijn ingepakt, bijvoorbeeld omdat deze in een winkel zijn aangeschaft en nog in de verpakking zitten, niet onder het verbod. Hiermee blijft het vervoer van gebruiksmessen gewoon mogelijk. Deze messen moeten dan wel zodanig zijn verpakt dat ze niet onmiddellijk kunnen worden aangewend."

Verder wordt het APV-artikel 2:17 'Supportersstromen' aangescherpt. Dit artikel gaat over het dirigeren van groepen voetbalsupporters. Met de aanpassing wordt het voor de politie makkelijker om supporters(groepen) op te dragen een gewenste kant op te gaan, en op te treden als niet wordt meegewerkt. (archieffoto: Twitter @POL_BWijnen)
Pin It
Bekeken: 644x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/