In Zaandijk is vogelgriep ontdekt en om verspreiding te voorkomen is in een de wijde omgeving een verbod ingesteld. Het zuidelijke deel van gemeente Alkmaar valt binnen de grens van het verbod op het vervoer van vogels. De vogelgriep in Zaandijk werd op een kinderboerderij ontdekt en de dieren zijn inmiddels 'geruimd'.

Vogelgriep is een ziekte die zeer besmettelijk kan zijn voor pluimvee, zoals kippen. Vandaag het vervoersverbod. De noordgrens daarvan is de N244 van Akersloot tot aan West-Graftdijk. Vanaf daar volgt de grens de Groeneweg via Graft helemaal tot en met het Oosteinde in De Rijp. Voor een kaartje, zie data.rvo.nl.

Ook boven Purmerend is vogelgriep ontdekt maar van die zijde eindigt vervoersverbod bij de oostgrens van gemeente Alkmaar. Verder geldt voor heel Nederland een ophok- en afschermplicht.

Regio Alkmaar heeft de afgelopen paar jaar meermalen direct te maken gehad met vogelgriep. In oktober 2021 werd een pluimveebedrijf in Grootschermer getroffen en zijn 107.000 kuikens afgemaakt. Datzelfde bedrijf was drie maanden later weer de klos en verloor toen 170.000 kuikens. In juni 2022 werd een kolonie sterns bij Camperduin getroffen door vogelgriep. en in september van dat jaar werd kinderboerderij De Beestenboel in Zuid-Scharwoude getroffen.

Wie een dode of zieke vogel vindt wordt aangereden het dier niet aan te raken en direct de dierenambulance te bellen. Dierenambulance Noord-Kennemerland (DANK) is bereikbaar via 088-8113750.
Pin It
Bekeken: 505x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/