Een ruzie, schoten, politie in de straat. Het was het begin van een avond die buurtbewoners niet licht zullen vergeten. Een 18-jarige werd er dood aangetroffen in de tuin van een woning aan de Baansingel in Alkmaar. Onder inwoners circuleert een heftige video van het slachtoffer. De politie denkt dat hij is neergeschoten en heeft een Alkmaarder van 58 opgepakt.

"Ik hoorde een vrouw schreeuwen: hij is dood, hij is dood." De hevig geëmotioneerde buurvrouw Demelsa vertelt donderdagmorgen aan mediapartner NH hoe ze de avond ervoor twee knallen hoorde en uren later zag hoe een lijkzak door agenten uit een van de woningen onder haar werd gedragen.

Woensdagmiddag rond 17.15 uur werden agenten opgeroepen voor een ruzie in de straat. Mensen verklaarden ook schoten te hebben gehoord, aldus een woordvoerder van de politie. Volgens een buurtbewoner zitten er dan al gaten in de voorruit van de hoekwoning. Het is onduidelijk wat er toen precies is gebeurd, maar het slachtoffer wordt pas om 19.50 uur gevonden.

Het beschadigde raam, met een bordje dat herinnert aan de hond. (foto: NH / Maaike Polder)


Opvallend is dat het slachtoffer in de tuin ligt náást de hoekwoning waarvan het raam kapot is en die is afgezet door de politie. Buren beschrijven het hoekhuis als een 'buurtcafé met rare mensen' en 'louche figuren' die in en uitlopen. "Ik herken thuislozen uit de stad. Ik vermoed dat het een drugshol is", aldus een buurman die anoniem wil blijven. Hij zegt dat de politie afgelopen zomer minimaal acht keer voor de deur stond. "Eén keer is de bewoner zelfs met getrokken pistool uit zijn woning gehaald."

Demelsa herkent de overlast. Terwijl ze de luier van haar zoontje verschoont, vertelt ze dat een van de bezoekers van het huis laatst haar fietspomp had gestolen. "Er wordt ook weleens 's nachts aangebeld hier." De alleenstaande moeder is heel erg overstuur van wat ze gisteravond heeft gehoord en gezien. "Het is gewoon moord." Op de bank ligt een kussen en haar dekbed. "Ik slaap al weken beneden, boven kom ik niet in slaap. Ik voel me hier onveilig."

Op de noodlottige avond rukte ook de dierenambulance uit. In de woning werd namelijk een hond aangetroffen. Er was niemand om voor het dier te zorgen, dus heeft de dierenambulance het opgevangen. Aan NH laat de politie weten dat het goed gaat met de hond.
Pin It
Bekeken: 3506x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/