De collectie van Oudheidkundige Vereniging 'Het Schermereiland' gaat op reis. Het archief bevindt zich nu op de zolder van het historische raadhuis van Graft, maar het zal in de toekomst worden bewaard in Alkmaar. Het gebouw van het Regionaal Archief aan de Bergerweg is daarvoor bij uitstek geschikt. Om die reden gaan het archief en de oudheidkundige vereniging een samenwerking aan.

"Een mooi voorbeeld van een samenwerking die de sterke kanten van beide partijen samenbrengt", zegt de directeur van het Regionaal Archief, Paul Post, erover. Hij roemt de veelzijdigheid van het archief dat naar Alkmaar komt, met onder meer veel genealogisch materiaal: "De Oudheidkundige Vereniging beschikt over een uitgebreide collectie, een schat aan kennis en een groot lokaal netwerk." Het gebouw in Alkmaar beschikt dan weer over de perfecte depots om de collectie veilig te bewaren.

"Het Regionaal Archief heeft ook de mogelijkheden die beschikbaar te stellen
voor raadpleging, in de studiezaal en digitaal", vult Post nog aan. Zo wordt het voor mensen die de lokale geschiedenis van Graft-De Rijp bestuderen alleen maar eenvoudiger om snel een archiefstuk in te zien. Al zal dat dus wel in Alkmaar moeten, maar dat moet toch al, omdat er in Alkmaar ook andere archieven uit Graft-De Rijp zijn opgeslagen.

Rob Hooijberg, voorzitter van Oudheidkundige Vereniging ‘Het Schermereiland’, tekende de overeenkomst samen met Paul Post, waarmee de toekomst van 'zijn' archief verzekerd is. Het archief blijft wel eigendom van de vereniging, het is dus een bruikleen. Directeur Post is tevreden met de samenwerking en hoopt in de toekomst met meer historische verenigingen een dergelijke overeenkomst te sluiten.
Pin It
Bekeken: 634x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/