Voetballer Radovan Pankov gaat worden vervolgd voor zijn rol in de geweldsexplosie na de wedstrijd van AZ tegen Legia Warschau, in oktober. De Servische speler van de Poolse club moet zich op 11 januari 2024 melden bij de rechtbank in Alkmaar en zal zich dan moeten verantwoorden voor wat er die avond voorviel in Alkmaar.

De mishandeling waarvan Pankov wordt verdacht vond plaats na de wedstrijd tussen AZ en Legia Warschau op 5 oktober in het AFAS stadion in Alkmaar, schrijft mediapartner NH. Zowel voor als na de wedstrijd van AZ tegen Legia Warschau was het onrustig rond het stadion in Alkmaar. Fans van de Poolse club bestormden vooraf de toegangspoort van het uitvak. Een politieagent van de Mobiele Eenheid (ME) raakte hierbij bewusteloos. Na de wedstrijd zijn twee spelers, onder wie de aanvoerder van Legia Warschau gearresteerd bij de spelersbus.

De twee werden een dag na de wedstrijd weer vrijgelaten, maar bleven wel verdachten in de zaak. Nu gaat het OM dus over tot vervolging van Pankov. Over Pesqueira zegt de woordvoerder van justitie dat het onderzoek nog loopt.

Vanuit Polen klonk kritiek op de ongeregeldheden rond de wedstrijd en het ingrijpen van de ME. De Poolse regering sprak van "geloofwaardige, zeer verontrustende informatie over discriminerend optreden van de Nederlandse diensten tegen Poolse burgers, onder meer in de stad Alkmaar." In hun gezamenlijke verklaring stelden de gemeente Alkmaar, de politie, AZ en het OM eerder dat in Poolse media het beeld werd geschetst "dat spelers het slachtoffer waren van optreden van de ME, maar dit is geenszins het geval. Het waren de spelers die geweld gebruikten."
Pin It
Bekeken: 1435x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/