30.000 euro. Dat is het streefgetal van een opmerkelijke crowdfunding die van start is gegaan in Alkmaar. De opbrengst van de inzamelingsactie moet ten goede komen aan sportschoolhouder Martijn Ploeger, die vorige maand noodgedwongen op moest houden met zijn 'Team Victrix'. Al is officieel zijn moeder de begunstigde. "Na al zoveel tegenslagen in de afgelopen jaren gaan we nu voor een goede afloop."

De actie is op touw gezet door Lisa, Marjolein en Tamara. Net als veel betrokkenen waren zij geraakt door het nieuws dat Team Victrix ophield te bestaan. En nog meer door de dramatisch verlopen laatste maand: "Waar Martijn begin november nog een GO had voor het een nieuwe locatie voor zijn Victrix 2.0, heeft hij op 1 december 2023 abrupt en gedwongen Victrix moeten sluiten", schrijven ze. "Zo’n onverwachte sluiting gaat natuurlijk ook gepaard met aanzienlijke zorgen en kosten maar Martijn was vastberaden om dit hoofdstuk voor iedereen op een goede manier af te sluiten. Echter is Martijn de dag nadat hij dit nieuws aan zijn leden bracht geveld door een hersenvliesontsteking met een ziekenhuisopname van ruim een week tot gevolg. In dezelfde periode is er beslag gelegd op Victrix."

Daarmee is het praktisch niet meer op te brengen alles goed af te sluiten, zien de drie inzamelaars. Een einde dat Team Victrix niet verdient, vinden ze: "Victrix is meer dan alleen een sportschool; het is een bruisende gemeenschap waar mensen van alle leeftijden zich thuis voelen, geïnspireerd raken en aan hun gezondheid werken." Ze roemen de veerkracht van Ploeger, die veel tegenslagen kreeg te verwerken: een brand, de harde coronaperiode, het afbetalen van gemaakte schulden, een conflict met de verhuurder. "Martijn was klaar voor de toekomst van Victrix. Op naar positiviteit. Maar niets was minder waar..." (tekst gaat door onder de foto)

Martijn Ploeger (foto: Facebook)


De beslaglegging maakt het voor Ploeger onmogelijk om de inboedel, die een aanzienlijke waarde heeft, nog te verkopen. Hierdoor is hij ook niet meer in staat zijn personeel nog te betalen. Een faillissement dreigt. Ploeger zou dan in de schuldsanering terechtkomen, zien de initiatiefnemers van de inzamelingsactie. "Dit moment markeert een cruciaal keerpunt waarop wij als leden en gemeenschap de handen ineenslaan om Martijn te ondersteunen."

De begunstigde van deze actie is Wil Wissink, de moeder van Martijn Ploeger. Op die manier willen de initiatiefnemers de opbrengst veilig stellen, opdat de donaties ook echt ten goede komen aan de mensen van Team Victrix. "Laten we samen bijdragen aan het waardig afsluiten van het hoofdstuk Victrix voor Martijn en faillissement voorkomen", besluiten Lisa, Marjolein en Tamara. De inzamelingsactie is te vinden op GoFundMe.
Pin It
Bekeken: 2612x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/