Wie het vertrouwde ritme van de ochtendspits kent, zal het dinsdagmorgen misschien wel zijn opgevallen dat veel ouders, te herkennen aan fietsen met kinderzitjes, wat later van de schoolpleinen terugkeerden. Tel die observatie op bij herhaalde meldingen van raadselachtige geluiden op het dak, het plotseling opduiken van mierzoete kikkertjes in schoenen en o zo veel nervositeit bij de allerkleinsten en het is duidelijk: het 'heerlijk avondje' zit er weer aan te komen.

Op veel scholen in de regio is de vijfde december ook de dag waarop Sinterklaas zélf een bezoek komt brengen. En zoals alleen Sinterklaas dat kan, doet hij dat op meerdere scholen tegelijk. Met de brandweer, met een oude auto, toch met de boot of gewoon te voet, dat maakt de goedheiligman allemaal niet uit. Streekstad Centraal kon de drukke heilige kort spreken: "Ik ben heel blij om hier te zijn", liet hij weten. Al viel aan de gezichtsuitdrukking van de Sint wel af te leiden dat hij het Spaanse klimaat best een beetje mist.

De pakjesavond wordt dinsdagavond in ieder geval weer uitbundig gevierd. Om de logistieke operatie iets te vergemakkelijken hebben de Sint en zijn Pieten het pakjesbrengen over meerdere dagen verdeeld, laat de organisatie nog weten. Ook afgelopen weekend zijn er dus al veel grote en kleine cadeaus bezorgd, uiteraard voorzien van mooie gedichten, een kleine kwinkslag hier en daar en veel, heel veel marsepein.

Woensdagmorgen zet de Pakjesboot stoom naar België, waar de cadeaus vaak nog 's ochtends worden bezorgd, zoals in Nederland hier en daar ook gebeurt. Daarna mogen de Sint en zijn Pieten de kille winter weer verruilen voor de Spaanse zon.
Pin It
Bekeken: 1243x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/