Nu Sinterklaas weer is vertrokken moeten Alkmaarders weer zélf hun koopjes doen. De weken voor kerst zijn traditioneel een periode waarin veel mensen nog even een feestelijke outfit bij elkaar shoppen, toch nog wat extra cadeautjes in huis halen en dat ene paar schoenen dat uiteindelijk maar één keer gedragen zal worden. Vaak is het winkel in, winkel uit, maar kerstaankopen doen kan ook in de buitenlucht. Daarom pakken de Alkmaarse markten uit met gratis lekkernijen.

"Nu staat 'ie in Oudorp, vanmiddag gaat 'ie naar De Mare", horen we woensdagmorgen op de markt. Tussen de vertrouwde kramen en de plotseling opgedoken kerstboomverkoper staat daar nóg iets. Een caravan waaruit een prettig prikkelend luchtje komt. 'Warme glühwein', lezen we. En warme chocolademelk, dat ook. Het is gratis voor wie maar wil. "De Alkmaarse markt, u krijgt het er warm van!"

Het vrolijke kerststalletje vol lekkers is een promotiestunt van Alkmaar Marktstad. De verschillende markten in de gemeente laten zo zien én proeven dat de markt ook in december niet te missen is. "Zaterdag gaan jullie het druk krijgen", wordt er voorspeld. Want de zaterdag na Sinterklaas is traditiegetrouw een drukke dag in de Alkmaarse binnenstad. Als het aan de marktkooplui ligt komt die drukte dus zeker ook naar de markt. Daar mag best wat gratis glühwein voor vloeien.
Pin It
Bekeken: 951x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/