Een binnenplaats, onbereikbaar voor welke auto dan ook.  Zelfs de kleinste elektrische vierwieler kan er niet komen. Toch staat er een laadpaal. Het is een mysterie dat de bewoners van de Ropjeskuil in Alkmaar al even bezighoudt. Streekstad Centraal besloot de kwestie tot op de bodem uit te zoeken. En dat begint natuurlijk met een inventarisatie ter plaatse.

En inderdaad, daar staat-ie. Een volwassen autolaadpaal naast een stalling voor fietsen en echt alleen te vinden door een smalle steeg door te lopen die naar een binnenplaatsje leidt. "Ja, wij blijven er ook raar naar kijken", laat één van de bewoners weten. We informeren maar eens bij de gemeente. Maar die kan weinig voor ons betekenen: "als het een particuliere laadpaal is geweest, staat hij niet bij ons in het systeem of archief", laat een woordvoerder weten. (tekst gaat door onder de foto)

De steeg en de garage die voorheen de toegang verschafte tot de (grotere) binnenplaats en de laadpaal (foto: Streekstad Centraal)


Nog wat meer rondvragen in de buurt geeft wèl wat meer inzicht in de situatie. De smalle steeg die toegang geeft tot de binnenplaats bevindt zich pal naast een garage die voorheen ook toegang verschafte tot de betreffende binnenplaats, zo leren we. Althans, die binnenplaats was toen veel groter en hoorde bij het naastgelegen voormalige bedrijfspand.

Na verkoop van het pand zijn er in de binnenplaats een schutting en een fietsenstalling geplaatst. De laadpaal is daarbij aan 'verkeerde kant' van de schutting blijven staan, onbereikbaar voor auto's. Voor de vorm bellen we ook nog even met het bedrijf dat de paal er liet plaatsen. "Staat ie nog op het plein dan?” krijgen we als reactie. Ze weten zelf dat de paal overgenomen is bij de verkoop maar wisten niet dat hij is blijven staan. De laadpaal wordt dan ook niet meer gebruikt en is lijkt afgekoppeld.

Daarmee lijkt het raadsel van de verlaten laadpaal opgelost. Wat overblijft is een mooi verhaal voor verjaardagen. En een bijzonder tuinornament.

De eenzame paal, de schutting en de fietsenstalling in deze elektrificerende kwestie. (foto: Streekstad Centraal)

Pin It
Bekeken: 3184x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/